NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

De Do’s en Don’t’s van Speeddaten

De beste dingen van een speeddate zijn de hoge verwachtingen, de regels en de duidelijke grenzen. Wat wordt er precies mee bedoelt en hoe gaat dit in zijn werk?

Ondanks dat speeddaten een veilige, eenvoudige en makkelijke manier is van daten om singles te ontmoeten, moet je bepaalde dingen wel en niet doen. Dan heb je de meeste kans op een match en een leuke avond.

Mocht je een paar goeie tips kunnen gebruiken als zeer ervaren speeddater, of als je dit voor het eerst wilt gaan doen, lees dan verder.

Wat doe je wel en wat niet bij een speeddate?

Elke sociaal event heeft een etiquette, zo ook het speeddaten. Het is simpel en bedacht om zonder stress een leuke ervaring te hebben als je een druk en hectisch leven hebt. Hoewel je je voor een speeddate niet hoeft voor te bereiden, is het wel zo handig om te weten wat je beter wel en niet kan doen.

In de eerste plaats moet je je van te voren niet te druk maken. Iedereen is nerveus en dat is ook heel normaal. Bereid in elk geval je reisje er naar toe goed voor zodat je in elk geval op tijd aanwezig bent. Moet je bijvoorbeeld vanuit Nieuwegein een stukje reizen om het speeddaten Utrecht te gaan mee maken, vertrek dan ruim op tijd en check je route en waar je gaat parkeren. Via internet kun je dat precies plannen.

Ook moet je van te voren online je speeddate event boeken, de organisaties houden een gelijke balans tussen de mannen en de vrouwen aan. Het moet dus van te voren worden gepland. Koop op tijd je deelname kaartje want het kan zo maar zijn dat de kaartjes ineens uitverkocht zijn.

Lijst van do’s en dont’s voor speeddaten:

  1. Reserveer op tijd je speeddate
  2. Plan je route naar het event
  3. Kom niet te laat
  4. Volg de instructies van de hosts
  5. Zet je telefoon op stil
  6. Kleed je om indruk te maken, maar niet overdressed
  7. Praat niet over exen
  8. Leg niet al je problemen meteen op tafel
  9. Stel de juiste vragen
  10. Drink niet teveel alcohol
  11. Beledig iemand niet
  12. Ben vooral jezelf
  13. Vraag niet of ze een ‘ja’ voor jou invullen

Het grote voordeel van speeddaten is dat je niet na hoeft te denken waar je gaat afspreken. Als je iemand via een dating site hebt ontmoet, moet je een ontmoetingsplek gaan bedenken en wanneer je gaat afspreken. Misschien een openbare plek waar je dan voor de eerste keer wilt afspreken. Soms regelen mensen een persoon die ze kunnen berichten als er iets mis is en laten weten als ze veilig zijn. En hoe herken je de ander. Je kunt een anjer dragen zoals men dat vroeger deed. Aan het einde van zo’n date moet je dan beslissen of je met die ander wel of niet verder wilt.

Bij een speeddate wordt alles voor je geregeld en kun je het gewoon op je af laten komen.

Wat zijn de regels voor speeddaten? 

Maak je je druk over de veiligheid, dan is speeddaten iets voor jou. De contactgegevens blijven privé. Alleen als je een match hebt en je geeft toestemming om je gegevens aan de ander door te geven, gebeurd dat ook. Er wordt alleen de voornaam en je e-mailadres uitgewisseld. Je geeft je gegevens alleen door aan de organisatie die het speeddate event organiseert. Ben jij iemand die erg zenuwachtig is, lees dan onze blog “Bang om te speeddaten” eens.

De hostess regelt dat je steeds met een andere deelnemer praat en geeft een seintje als je het gesprek mag stoppen om door te gaan naar de volgende date. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je in een gesprek vast gaat lopen.

Na elke date geef je op je kaart of digitaal aan met wie je wel en met wie er geen klik was. Als je dan een wederzijdse klik had, worden jullie gegevens uitgewisseld. Dat is dan de voornaam en je e-mailadres. Als er geen match is, dan worden je gegevens dus ook niet uitgewisseld.

Wat moet je juist niet doen

Zet je telefoon uit of op stil met trillen ook uit. Als je hem toch nodig hebt om digitaal je matches aan te geven zet hem dan wel op stil en stop hem in je zak of tas. Het leidt af en staat niet netjes en het kan zelf ongeïnteresseerd overkomen.

De speeddates worden in gezellige restaurants of barretjes gehouden. Een drankje is lekker en gezellig maar drink niet te veel alcohol, dronken of aangeschoten zijn is voor de meeste deelnemers een afknapper en het is een duidelijke ‘no go’. Je komt dronken nooit op je allerbest over op de ander. Een paar drankjes om de zenuwen wat te onderdrukken kan best helpen maar overdrijf het niet. Beter is wat te ontspannen en vooral positief te denken.

Probeer niet op iemand zijn of haar speeddate kaart te kijken om na te gaan of diegene een ja of nee heeft ingevuld. Het is voor de ander niet prettig en zelf ongemakkelijk. Mocht iemand je lastig vallen of te opdringerig zijn, neem dat dan op met de host van het event. De host weet hoe hier mee om te gaan.

Welke kleding draag je tijdens een speeddate?

Voor een speeddate is niet echt een dresscode maar de eerste indruk is belangrijk. Draag geen formele kleding maar iets moois wat ook lekker zit. Wees ook daarin vooral jezelf. Zorg er voor dat je er verzorgt uitziet. Doe wat mooie accessoires aan om iets meer indruk te maken. Verzorg je handen, gebruik deodorant en verzorg je nagels. Ook kun je een lekker  geurtje op doen maar niet te overdreven.

Zorg dat je kleding fris en schoon is maar ook gestreken. Een shirt wat flink ik de kreuk zit, komt niet zo goed over. Laat door middel van je kleding zien wie je bent en wat voor persoonlijkheid je hebt.

Kijk ook eens bij “waarom vrouwen kieskeurig zijn bij het speeddaten”.

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!